Muzyka

wtorek, 16 czerwca 2015

Zielono mi......obiadek w ogrodzie......

Już we wcześniejszych postach zapraszałam do gry w zielone , dzisiaj dla przypomnienia kolejne zaproszenie do przygotowania smacznej zupki z udziałem pokrzywy i kuszących smakiem naleśników także na zielono bo z nadzieniem z brokuła i wędzonego sera. Jeśli chodzi o zupę z pokrzyw to proponuję się pośpieszyć bo pokrzywka już zaczyna kwitnąć. Przepisu na zupę nie podaję bo znajdziecie go we wcześniejszych postach. Wielu z Was już ją gotowało, wiem też że zasmakowała tym najmłodszym z czego się bardzo cieszę bo pokrzywa to samo zdrowie niejeden doktor wam to powie. 

Naleśniki zapewne smażyliście nieraz więc podaję dzisiaj przepis jak przygotować nadzienie z brokuła i wędzonego sera.

Składniki

- 1 średni brokuł
- 1 cebula drobno pokrojona i zeszklona na oleju
- sól , pieprz , 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki startego wędzonego sera

Wykonanie 

Brokuła gotujemy na parze lub w niewielkiej ilości wody chwilę aż zmięknie. Jeszcze ciepłego ugniatamy ubijakiem do ziemniaków. Dodajemy pozostałe składniki . Nadzienie powinno być wyraźne w smaku więc dobrze doprawcie. Porcja ta wystarczy jako nadzienie dla 6 naleśników o średnicy 23 cm.
Przygotowane naleśniki odsmażamy na gorącym oleju z dwóch stron . Podajemy z kleksem śmietany.

W naszym ogrodzie przepięknie zakwitł jaśmin i nie mogłam się oprzeć jego urokowi i cudownemu zapachowi, więc dzisiejszy obiadek w plenerze.






Po obiadku mały relaksik na hamaczku


Smacznego!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz