Dzisiejszy przepis na prośbę kilku wczasowiczów na szybką, zdrową, kolorową sałatkę podawaną w naszej "Agro". U mnie podawana do śniadania. Zamiast kanapki weź ją do pracy i zjedz w porze lanchu.
Składniki
- 1 szkl. makaronu ryżowego
- 2 wędzone wegetariańskie parówki
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 świeże pomidory, 5 pomidorów w oliwie
- 1 czerwona cebula, 1/2 czerwonej świeżej papryki
- kilka czarnych oliwek bez pestki
- sól morska, kolorowy świeżo zmielony pieprz, przyprawa włoska( visana)
- majonez
Wykonanie
Do ugotowanego zimnego makaronu dodaj pokrojone w kostkę kiełbaski, fasolę, kukurydzę, pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, pomidory z zalewy pokrojone w paski, oliwki pokrojone, oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę. Całość dopraw przyprawami i wymieszaj z majonezem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz